Op de plek van de oude bioscoop Lumière op de hoek van de Lijnbaan en Kruiskade komt een woontoren van ongeveer 200 meter hoog. Er worden 400 huurappartementen, een hotel, kantoren, maatschappelijke voorzieningen, bedrijfsruimten, winkels en horeca ontwikkeld. Op dit moment zijn er nog winkels en een sportschool in het gebouw gevestigd.
Bioscoop Lumière had ooit drie filmzalen, waarvan de laatste verbouwing in 1974 gereed kwam. Het bioscoopkwartier aan de Lijnbaan-Kruiskade telde daarmee toen zes bioscopen: de drie Lumières, Thalia, Corso en Luxor. Thalia is nu horeca en Corso een casino.
De actuele herontwikkeling combineert wonen, ondernemen en recreatie. Er wordt gekeken naar meer groen en naar meer verblijfsruimte buiten, bijvoorbeeld op daken en terrassen. De bestaande horeca in de omgeving blijft bestaan. Er worden geluidsonderzoeken gedaan die als basis dienen voor geluidswerende maatregelen.
Bouwwethouder Kurvers komt – naar aanleiding van de problemen op het Stadhuisplein, waar het studentenflat een mislukking is vanwege de herrie-overlast van de horeca met de oudste rechten - volgend jaar met een nieuw besluit om wonen en horeca in het stadscentrum goed naast elkaar te laten functioneren.
Bijna een derde van de woningen is voor huur in het middensegment. Dat zijn huurwoningen voor bijvoorbeeld leraren, zorgpersoneel en politieagenten. Het nieuwe complex Lumière sluit aan op het Rijksmonument Lijnbaanensemble, maar maakt er formeel geen deel van uit. Het Lijnbaanensemble bestaat uit de winkelstraat Lijnbaan, de eerste autovrije winkelstraat in Nederland, en acht Lijnbaanflats die samen een stedenbouwkundig geheel vormen.